بررسی کنترل شیمیایی پنیرک (Malva parviflor) و سلمه تره (Chenopodium spp) در کشت پیاز نشایی پاییزه در منطقه جیرفت |
کد مقاله : 1016-WEED92 (R3) |
نویسندگان: |
احمد آئین1، ابراهیم ممنوعی *2 1هیئت علمی 2مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج |
چکیده مقاله: |
به منظور بررسی کارایی کنترل شیمیایی علف های هرز مزارع پیاز کشت نشایی در جنوب استان کرمان، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار و 9 تیمار در سال 1381 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل علفکش پندی متالین (استامپ 33% EC) به میزان 5/4 لیتر در هکتار به صورت پیش رویشی، اکسی فلورفن (گل 24% EC) به میزان 2 لیتر در هکتار به صورت پس رویشی، اگزادیازون (رونستار 12% EC) به میزان 3 لیتر بصورت پیش و پس رویشی و اکسادیارژیل (تاپ استار 80 % WG و 30 % EC) به ترتیب به میزان 120 گرم و 4 لیتر در هکتار بصورت پس رویشی بود. اثر علف کش ها بر تراکم ، وزن خشک علف های هرز و عملکرد پیاز بررسی شد. نتایج نشان داد که علفکشها، تراکم و وزن خشک علفهای هرز را کاهش دادند، و باعث افزایش عملکرد پیاز شدند. اکسی فلورفن بیشترین تاثیر در کاهش تراکم و وزن خشک پنیرک، سلمه تره داشت. اکسی فلورفن با 75/71 تن در هکتار بیشترین عملکرد پیاز داشت. |
کلیدواژه ها: |
کلمات کلیدی: پندی متالین، اکسی فلورفن، اگزادیازون، اکسادیارژیل، پیاز |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |